Loader

Ellen Dijkhuis

Huile sur toile

Ellen Dijkhuis

Haar werkzame leven startte Ellen als modeontwerpster. Het ontwerpen van kleding en daardoor het werken met stoffen, dessins, kleur en structuur wakkerde bij haar de behoefte te creëren.
Ellen gooide het roer om en maakte de stap van de modewereld naar de beeldende kunst. In 2013 studeerde zij af aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen en stortte zij zich vol overgave op het kunstenaarschap.

Haar oorspronkelijke beroep inspireert haar echter nog tot op de dag van vandaag en dat is in haar werk goed te zien. Elementen waar zij in de wereld van de mode zo graag mee werkte, hebben hun weg in haar schilderijen gevonden.

Door toevoeging van weefsels en deze mee te nemen in het schilderproces wordt een huid, een patroonstructuur, gecreëerd waardoor een handschrift ontstaat dat zo kenmerkend is voor het werk van Ellen. Olieverf wordt vervolgens in dunne lagen over elkaar aangebracht, geduldig zoekend naar tere en geraffineerde kleurcombinaties, en al geduldig werkend ontstaat een subtiele gelaagdheid die de fragiele sfeer van haar werk benadrukt.

De combinatie van weefsels en olieverf is echter een arbeidsintensieve manier van werken die Ellen nog maar sporadisch toepast in haar werk. Ellen werkt de laatste tijd dan ook voornamelijk met olieverf die zij pasteus opbrengt om de voor haar zo belangrijke structuur in haar werk te verkrijgen en haar mede de mogelijkheid geeft meer expressie in haar ontwerpen te brengen.