Loader
Uitzonderlijk open op zondag 23 juni van 14 TOT 18U

Ellen Dijkhuis

Olie op doek

Ellen Dijkstra begon haar carrière als modeontwerpster, waar haar passie voor stoffen, dessins, kleur en structuur tot bloei kwam. Het werken met textiel en het ontwerpen van kleding wakkerde haar creatieve behoefte aan, wat haar uiteindelijk leidde naar de wereld van de beeldende kunst. In 2013 studeerde ze af aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen en besloot zich volledig op het kunstenaarschap te richten.

De invloed van haar modeachtergrond is nog steeds duidelijk zichtbaar in Ellen's schilderijen. Ze integreert elementen uit de modewereld, zoals weefsels, in haar kunst, waardoor unieke texturen en patronen ontstaan. Deze weefsels worden deel van het schilderproces, wat resulteert in een kenmerkende huid en patroonstructuur in haar werk. Vervolgens brengt ze dunne lagen olieverf aan, zorgvuldig zoekend naar delicate en verfijnde kleurcombinaties. Deze subtiele gelaagdheid benadrukt de fragiele sfeer die zo typerend is voor haar kunst.

Hoewel de combinatie van weefsels en olieverf een arbeidsintensieve techniek is, past Ellen deze nog maar zelden toe. Tegenwoordig werkt ze voornamelijk met olieverf, die ze pasteus aanbrengt om de gewenste structuur en expressie in haar schilderijen te bereiken. Deze werkwijze stelt haar in staat om diepte en dynamiek in haar werk te brengen, terwijl ze trouw blijft aan haar unieke stijl en visie.